Komu pomůže 41 milionů od Prahy?

PRAHA – Radní hlavního města Prahy dnes odsouhlasili návrh na poskytnutí dotací na volnočasové aktivity v roce 2021. Celkově se jedná o částku jednačtyřicet milionů korun. Komu pomohou a v čem?

Dotace na podporu aktivit dětí ve volném čase plní velmi důležitou roli při zajištění finančně velmi náročného chodu jednotlivých dětských a mládežnických oddílů a kroužků, které působí pod nestátními neziskovými organizacemi,“ uvedl radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sportu Vít Šimral. Finanční prostředky jsou poskytovány na základě jednoletých dotačních smluv, ovšem většinou se jedná o každoroční žadatele a dlouhodobé partnery hlavního města.

Prostřednictvím Programu podpory využití volného času v roce 2021 se řeší nejen základní podmínky pro pravidelnou činnost neziskových organizací, jako jsou provozní náklady, opravy, údržba, ale i například podpora příměstských táborů a další aktivity. Nově je zařazena i podpora vzdělávání pracovníků, kteří s dětmi a mládeží pracují v rámci skautských oddílů, oddílů TOM, či třeba mládežnických skupin dobrovolných hasičů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.