Strážníci jeli na pomoc zmatenému muži. Nakonec však prováděli masáž srdce ženě

PRAHA – Hlídka jela prověřit oznámení o zmateném muži v Plzeňské ulici v Praze 5. Cestou je však zastavil chodec. Žena potřebovala jejich pomoc. Nakonec byla zachráněna žena i zmatený muž.

V Plzeňské ulici v Praze 5 se měl nacházet starší zmatený muž,“ uvedla oznámení, které jela prověřit autohlídka pražských strážníků, mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Během jízdy je však zastavil chodec s informací, že se ve vedlejší ulici nachází ležící žena. Záchrannou službu už přivolal. „Starší žena dýchala, i oční reakce byla v pořádku. Ležela ale částečně ve vozovce, obličejem k zemi,“ doplnila mluvčí.

Strážník proto neváhal a spojil se s operátorkou zdravotnické služby. Ta je postupně naváděla, aby ženu uvedli do stabilizované polohy a zajistili také tepelný komfort. Žena však začala dýchat nepravidelně. Strážníci zahájili nepřímou masáž srdce, ke které se přidali i státní policisté, kteří zrovna projížděli okolo. Nakonec je vystřídali záchranáři, kteří dorazili na místo a pacientku si převzali do své péče.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Mezitím byla vyslána ke zmatenému muži v Plzeňské ulici další hlídka,“ dodala mluvčí. Ten byl naštěstí bez zranění, ovšem neorientoval se ani v prostoru, ani v čase. I k němu byli přivoláni záchranáři, kteří jej následně převezli k vyšetření do nemocnice.