Kradl muž pohonné hmoty nebo je nevinný a měl jen smůlu?

PRAHA – Oznamovatelka na linku 156 uvedla, že viděla dvojici, která odčerpávala pohonné hmoty ze zaparkovaného vozidla. Když přijeli strážníci na místo, byl tam pouze kanystr, ale dvojice nikde.

Oznámení o probíhající krádeži pohonných hmot jela autohlídka strážníků prověřit do ulice Žabovřeská v Praze 5,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Hlídka přijela během chvíle na místo a u jednoho ze zaparkovaných vozidel skutečně objevila černý plastový kanystr, do kterého hadičkou z nádrže protékalo palivo.

Oznamovatelka nahlásila jak popis dvojice, která se odčerpávání paliva dopustila, rovněž tak popsala vozidlo, kterým z místa zmizeli. Za nějakou dobu se vozidlo odpovídající popisu objevilo u zaparkovaného auta s kanystrem. Z vozu vystoupil muž, došel ke kanystru, který zkontroloval a pak se vrátil ke svému vozidlu. V tu chvíli se vynořili strážníci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti a také po něm strážníci žádali vysvětlení, co tu provádí. „Třicetiletý muž hlídce tvrdil, že s krádeží nemá nic společného a kanystr k vozu neumístil,“ doplnila mluvčí. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR a to pro podezření ze spáchání trestného činu. Ta si dvojici převzala k dalšímu řešení.