VIDEO: Brutální napadení seniora ve stanici metra Střížkov! Poznáváte agresora?

PRAHA – Přímo na nástupišti byl brutálně napaden senior neznámým agresorem. Policisté zajistili kamerové záznamy. Pokud neznámého muže poznáváte, kontaktujte prosím linku 158.

Kriminalisté třetího policejního obvodu pátrají od čtvrtka pětadvacátého února po neznámém muži, který fyzicky napadl seniora na nástupišti metra Střížkov v Praze 9,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Počátkem sporu mezi dvěma muži byla nenasazená rouška. Konflikt, nejprve v rovině slovní, následně vyústil v napadení. „Když senior z místa odcházel, rozeběhl se za ním podezřelý, chytil ho za bundu, povalil na zem a několikrát udeřil do hlavy,“ doplnila mluvčí.

Napadený šestasedmdesátiletý muž se sice bránil, ale útokem utrpěl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření. Policisté během vyšetřování tohoto případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je napadení i podezřelý muž zachycen. Pokud agresora poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím linku 158. Policie žádá i očité svědky události, aby se ozvali. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi. Záznamy z kamer naleznete na tomto odkazu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.