VIDEO: Co mohlo za kličkování vozidla po silnici zjistili strážníci

PRAHA – Během noční služby si strážníci všimli kličkujícího vozidla v Praze 12. Zastavili ho a podrobili řidiče kontrole. Muž popíral konzumaci alkoholu před jízdou, přístroj ale potvrdil opak.

Modrého osobního vozidla kličkujícího po vozovce, občas i v protisměru, si všimli strážníci v Praze 12, u křižovatky ulic Modřanská a Chuchelská,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka se proto rozhodla vozidlo okamžitě zastavit a řidiče podrobit kontrole. Po předání dokladů k lustraci, byl řidič rovněž vyzván, aby vypnul motor, vytáhl klíče a vystoupil si. Pak následoval dotaz na konzumaci alkoholu před jízdou, na který řidič odpověděl zamítavě.

Muž souhlasil s provedením orientační dechové zkoušky. Strážníci během rozhovoru alkohol cítili a tak je výsledek provedené zkoušky příliš nepřekvapil. Přístroj ukázal pozitivní hodnotu ve výši přesahující 2,4 promile alkoholu. Sedmadvacetiletý muž byl omezen na osobní svobodě pro podezření ze spáchání trestného činu a byl předán do rukou Policie ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.