V neděli se v Praze konají další veřejná shromáždění. Co musí účastníci dodržet?

PRAHA – Veřejná shromáždění se mohou konat, přestože je v platnosti zpřísněný nouzový režim. Musí být ovšem dodrženo několik podmínek, jinak budou shromáždění ukončena a účastníci i svolavatel se vystavují riziku postihu.

I v době zpřísněných vládních opatření se mohou konat veřejná shromáždění. Účast na shromážděních však není důvodem k překročení území okresu. Policie proto nebude uznávat jako důvod k překročení hranic okresu cestu na veřejné shromáždění. Další podmínkou je maximální počet účastníků shromáždění sto osob, které musí mít zakryté dýchací cesty a mohou se shlukovat do skupin o maximálním počtu dvaceti osob a musí dodržovat dostatečné rozestupy od ostatních skupin.

V neděli od 14 do 16 hodin se koná veřejné shromáždění na Staroměstském náměstí. Tato akce nese název Demonstrace za ochranu Ústavy České republiky a našich práv a svobod. Svolavatelem je fyzická osoba z iniciativy Chcípl PES. Další veřejné shromáždění se koná na Václavském náměstí, u sochy svatého Václava, také v neděli od 12:30 do 16 hodin. I zde je svolavatelem fyzická osoba a jako účel byl uveden Protest za zrušení vládních opatření nebo opatření hejtmanů, odstoupení vlády. Tato akce se bude konat i každou další poslední neděli v měsíci, až do srpna letošního roku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.