VIDEO: Muž odjel od čerpací stanice bez zaplacení. Nedojel daleko

PRAHA – Dnes v noci došlo k incidentu na čerpací stanici v Praze 4. Muž natankoval a pak odjel bez zaplacení. Obsluha čerpací stanice požádala strážníky, aby se za vozem vydali. Krádež pohonných hmot se pětadvacetiletému muži nevyplatila.

S prosbou o pomoc se zastavením zákazníka, který odjel bez placení, se na strážníky v noci obrátila obsluha čerpací stanice v Praze 4,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka byla přímo na čerpací stanici a tak se rovnou vydala za hříšníkem. Strážníci dostihli vozidlo v ulici Mariánské, kde řidič sám zastavil u krajnice.

Strážníkům řidič přiznal, že mu byl řidičský průkaz odebrán,“ doplnila mluvčí. Kontrolou databází bylo potvrzeno, že pětadvacetiletý řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel až do května roku 2022. Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla negativní.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si muže převzala k dalšímu řešení. Přestupek krádeže pohonných hmot strážníci vyřešili pokutou ve výši tisíc korun. Muž ukradl pohonné hmoty v hodnotě pět set padesát korun. Tuto škodu rovněž čerpací stanici uhradil.