Koupil od kamaráda dobré kolo za skvělou cenu. Neměl to dělat

PRAHA – U přístřešku, kde bydlí lidé bez domova, objevili strážníci jízdní kolo. Majitel ho prý koupil od kamaráda za tři tisíce korun. Dobrá koupě však zhořkla. Kolo v ceně dvacet tisíc bylo totiž kradené.

Strážníci prováděli běžnou kontrolu místa, kde se shromažďují osoby bez domova v Praze 11. „U jednoho přístřešku si hlídka městské policie všimla zakrytého jízdního kola značky Scott,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Jeden z mužů bez domova se přihlásil jako majitel kola a uvedl, že ho koupil od kamaráda za tři tisíce korun. Jméno prodávajícího však nezná.

Jízdní kolo bylo ve velmi dobrém technickém stavu a navíc se tyto modely pohybují v částkách nad dvacet tisíc korun. Strážníci proto pojali podezření, že by mohlo být kradené. Následně provedli lustraci na specializovaných stránkách, kde se registrují odcizená jízdní kola. Zadáním výrobního čísla tohoto stroje strážníci zjistili, že bylo kolo skutečně odcizeno. Podezřelý dvaačtyřicetiletý muž byl omezen na osobní svobodě a s kolem předán státní policii k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha