Svědek nebo pachatel? Neznámý muž vybíral z bankomatu peníze kradenými kartami

PRAHA – Policisté pátrají po totožnosti muže, který vybíral z bankomatu hotovost kradenými kartami. Ty byly odcizeny ze zaparkovaného vozidla společně s peněženkou, doklady a hotovostí. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím linku 158.

Policisté z místního oddělení Břevnov pátrají po neznámém muži, který se koncem ledna vloupal do zaparkovaného vozidla,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Neznámý pachatel rozbil boční okénko a z vozu odcizil peněženku s doklady, hotovostí a platebními kartami. K činu došlo v ranních hodinách v ulici Za Strahovem, v Praze 6. Majiteli tak zloděj způsobil škodu dosahující částky deset tisíc korun.

Během vyšetřování případu se policistům podařilo zajistit fotografie muže, který kradenými platebními kartami vybíral hotovost z bankomatu. Jedná se tedy o důležitého svědka, který by mohl přispět k dopadení pachatele krádeže. Pokud muže na fotografii poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte prosím linku 158 nebo nejbližší policejní služebnu. Pachateli krádeže v případě dopadení a odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, protože svůj čin spáchal v době vyhlášeného nouzového stavu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: Policie ČR