VIDEO: Hbitý sprejer prověřil fyzičku pražských strážníků

PRAHA – Na kamenné zdi v Praze 3 se objevil čerstvý nápis. Strážníci si všimli muže špinavého od barvy a s žebříkem. Během lustrace se sprejer rozhodl, že strážníkům uteče.

Při běžné hlídkové činnosti si strážníci městské policie všimli čerstvého nápisu na kamenné zdi,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Nápis se objevil na zdi v Praze 3, pod Vítkovem, u cyklostezky. Strážníci si rovněž povšimli muže, který byl umazaný od stříbrné barvy. Měl s sebou igelitovou tašku a také žebřík.

K nastříkanému nápisu na zdi plnící funkci plotu se muž strážníkům přiznal,“ doplnila mluvčí. Zároveň uvedl, že u sebe nemá žádné doklady, ale prý své údaje sdělí ústně. V okamžiku se však rozeběhl a pokusil se strážníkům zmizet. Po zhruba půl kilometru byl však dvaadvacetiletý muž dostižen a pomocí donucovacích prostředků omezen na osobní svobodě. Pro podezření ze spáchání trestného činu byl muž předán do rukou přivolané hlídky Policie ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.