VIDEO: Hledač pokladů objevil nevybuchlý granát. Zachoval se správně

PRAHA – Rekreační hledač pokladů nalezl v Praze 9 dělostřelecký granát. Zavolal na linku 158 a pyrotechnik následně nevybuchlou munici ze druhé světové války zneškodnil na bezpečném místě.

Včera kolem devatenácté hodiny jsme na linku 158 přijali oznámení, že nedaleko Proseckého rybníku v Praze 9 byl nalezen předmět připomínající munici,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky okamžitě vyrazili na místo nálezu. Okolí uzavřeli a vyčkali na příjezd pyrotechnika.

Policisté zajišťovali okolí, aby se tu nepohybovaly osoby a pyrotechnik mezitím ohledal nález. Zjistil, že se jedná o značně zkorodovaný dělostřelecký protipancéřový granát, který se používal zejména v období druhé světové války. „Předmět zajistil a odvezl na určené místo ke zneškodnění,“ doplnil mluvčí. Bezpečná detonace pak proběhla během dnešního dne na opuštěném místě. Na detonaci se můžete podívat na videu, které naleznete na tomto odkazu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: Policie ČR