VIDEO: Muž pod vlivem drog vyhrožoval, že vjede s dodávkou do lidí a pak spáchá sebevraždu

PRAHA – Na linku 158 se ozval muž, který vyhrožoval že v centru Prahy najede dodávkou do lidí, bude do nich střílet a pak spáchá sebevraždu. Psychicky rozrušený muž byl navíc pod vlivem drog.

Včera odpoledne jsme na základě volání na linku 158 začali řešit situaci ohledně hrozby, že chce někdo v centru Prahy najet dodávkou do davu lidí, střílet po nich a pak spáchat sebevraždu,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Daněk. Operační důstojník začal okamžitě organizovat pátrání po útočníkovi. Zapojil do akce prvosledové hlídky, kriminalisty a také operátory městských kamerových systémů.

Bylo zjištěno, že vozidlo řídí devětadvacetiletý muž, který má drogovou minulost a rovněž se léčil na psychiatrii. Situace byla komplikovaná i tím, že hovor s mužem, který vyhrožoval, nebyl veden přímo přes linku 158, ale přes dalšího účastníka. K tomuto účastníkovi tedy dorazila hlídka a hovor byl přepnut na hlasitý odposlech a byl přenášen dalším policistům v terénu, kteří dodávku hledali.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Během hovoru s podezřelým bylo evidentní, že se jeho psychický stav zhoršuje a hrozí, že čin skutečně spáchá,“ doplnil mluvčí. Vozidlo bylo vypátráno několik desítek minut od začátku akce. Policisté zablokovali muže u tramvajové zastávky v ulici Komunardů v Praze 7.

Podezřelý byl omezen na osobní svobodě za užití donucovacích prostředků a následně předán do péče záchranářům. Za doprovodu policistů byl převezen do psychiatrické nemocnice. Provedený test na drogy byl pozitivní na pervitin. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání a pachateli hrozí až osm let za mřížemi. Video ze zadržení naleznete na tomto odkazu.