VIDEO: Požár na letišti Točná ohrozil vzácná letadla za desítky milionů korun

PRAHA – Požár hangáru na letišti Točná byl nahlášen ve čtvrtek před devátou hodinou dopolední. Na místo dorazilo dvanáct jednotek hasičů i s chemiky a byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Ze zasaženého hangáru byla vytažena vzácná letadla, která požár naštěstí nepoškodil.

Ve čtvrtek jedenáctého března byl v 8:44 hodin na operační středisko pražských hasičů nahlášen požár hangáru na letišti na Točné,“ informovala mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. Na místo vyrazilo pět profesionálních a sedm dobrovolných jednotek hasičů a také chemická služba z Petřin. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na letiště směřovali také policisté a strážníci, kteří koordinovali přístupové cesty.

První jednotka hasičů byla na místě za deset minut od nahlášení. Hasiči zjistili, že se jedná o požár hangáru o velikosti dvě stě metrů čtverečných. Ten je plameny zasažen na jedné straně a na střeše. Oheň se také zakousl do přístřešku na dřevo, který přiléhal na hangár. „Před příjezdem jednotek hasičů opustilo objekt sedm osob a zaměstnanci vytáhli z hangáru tři historická letadla. Dalších pět letadel pomohli evakuovat hasiči,“ doplnila mluvčí. Díky rychlému zásahu se podařilo zabránit mnohamilionovým škodám.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Místo požáru bylo rozděleno na tři úseky. Hasební práce probíhaly pomocí pěti vodních proudů, z nichž dva byly vedeny pomocí výškové techniky. Během zásahu nebyl nikdo zraněn a za hodinu již byl požár pod kontrolou a následovalo dohašování a rozebírání konstrukcí. Rovněž probíhala kontrola termokamerou. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun a příčina požáru je v šetření.