Zmatený senior zmizel z nemocnice a pátrali po něm policisté. Dobýval se do domu v Praze 8

PRAHA – Po muži bylo vyhlášeno pátrání, když odešel z nemocnice, kde měl čekat na syna. Senior se neorientuje v prostoru ani čase a může být kdekoliv. Pak někdo volal na linku 156, že se zmatený senior snaží dostat do domu v Lodžské ulici v Praze 8.

Pražští policisté pátrají po osmaosmdesátiletém muži,“ informoval ve středu policejní mluvčí Jan Rybanský. Senior měl po propuštění z fakultní nemocnice počkat na svého syna, který ho tam měl kolem poledne vyzvednout. Starý muž však odešel neznámo kam a nedával o sobě žádnou zprávu. Vzhledem ke své nemoci se navíc neorientuje v prostoru ani čase.

Jeden z nájemníků domu v Lodžské ulici v Praze 8 přivolal strážníky, protože se nějaký zmatený senior snaží dostat do jejich domu,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Senior byl sice bez dokladů, ale strážníkům ústně nadiktoval své údaje. Hlídka je ověřila a zjistila, že má muž bydliště v jiné ulici. Strážníci se proto rozhodli, že seniora doprovodí do místa jeho trvalého bydliště.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Během cesty jim muž oznámil, že ho právě propustili z nemocnice a jde za svým synem. Strážníci další lustrací zjistili, že je senior veden v celostátním pátrání. V tu chvíli spatřil svého otce v doprovodu strážníků syn, který byl na balkónu. „Případ předali strážníci přivolané hlídce státní policie k dořešení,“ uzavřela mluvčí.