Muž nestihl vystoupit z autobusu. Pak se rozčílil a spáchal trestný čin

PRAHA – Šedesátiletý muž nestačil vystoupit z autobusu. Když ho nechtěl řidič pustit mimo zastávku, rozčílil se. Nejprve zaútočil na řidiče autobusu a pak svůj hněv obrátil i proti dopravnímu prostředku.

Hlídka městské policie byla přivolána k poničenému autobusu pražské městské hromadné dopravy. „Muž nestihl na zastávce vystoupit z autobusu. Když se vozidlo znovu rozjelo, začal bušit do dveří a dožadoval se umožnění výstupu,“ uvedla další příběh z Prahy mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Řidič tedy zastavil a snažil se agresivnímu muži vysvětlit, že ho nemůže z autobusu pustit mimo zastávku.

To muže rozčílilo ještě více a rozeběhl se proti řidiči. Ten muže odstrčil a vrátil se zpátky do kabiny. Raději otevřel dveře autobusu, aby byl rozčilený muž co nejdříve pryč. Ještě než se autobus znovu rozjel, ozvala se velká rána a boční sklo se proměnilo v hromadu střepů. Agresivní muž totiž vzal kámen a vrhl ho proti skleněné ploše.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V tu chvíli byla na místo přivolána hlídka strážníků. „V okamžiku, kdy přijeli strážníci k autobusu, nacházel se zde řidič, svědek události i šedesátiletý muž,“ doplnila mluvčí. Vrhače kamene strážníci omezili na osobní svobodě a to pro podezření ze spáchání trestného činu. Následně byl muž předán státní policii k dalšímu řešení. Škodu ve výši patnáct tisíc korun posléze potvrdil dispečer dopravního podniku.