Neovladatelné plavidlo unášela Vltava i s vystrašenou ženou

PRAHA – Malému plavidlu přestal fungovat motor a tak byl unášen řekou Vltavou. Zoufalá žena na palubě zavolala strážníky a ti jí pomohli. Nakonec ji i s lodí bezpečně dostali do Smíchovského přístavu.

Strážníci z Poříčního útvaru pomáhali ženě na malém plavidlu, kterému přestal fungovat závěsný motor,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Vítr a proud řeky Vltavy začal plavidlo unášet podél vyšehradské skály. Hrozila kolize neovladatelného plavidla se zakotvenými loděmi, případně s náplavkou. Strážníci vyrazili po vodě ženě na pomoc a spojili se i s hlídkou na břehu.

Strážníci na nábřeží volali na vystrašenou ženu, aby vyhodila kotvu a zastavila tak nebezpečný posun plavidla. To se nepodařilo, ale po chvíli žena hodila hlídce úvazové lano, a tak mohla být alespoň přitažena ke břehu. „Strážníci z Poříčního útvaru pak převezli plavidlo v boční sestavě do bezpečí Smíchovského přístavu,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha