Až 1000 lidí denně! Kdy a kde se otevře velkokapacitní očkovací centrum v Praze?

PRAHA – Hlavní město Praha již brzy otevře velkokapacitní očkovací centrum, které bude mít kapacitu až tisíc očkovaných za den. Provoz zastřeší příspěvková organizace Metropolitní zdravotnický servis.

V souladu s Pražskou očkovací strategií usilujeme o to, aby se očkovací kapacita nestala úzkým hrdlem a nenastala v Praze situace, kdy budeme mít vakcíny, které nebude kde aplikovat,“ uvedla radní hlavního města Prahy pro oblast zdravotnictví a sociální politiku, Milena Johnová. Připravované Metropolitní očkovací centrum umožní pružnou úpravu kapacity od dvou set do tisíce aplikací denně.

Podle aktuální situace může být otevřeno až dvanáct hodin denně, sedm dní v týdnu. Velkokapacitní očkovací centrum bude umístěno v Kongresovém centru Praha a sloužit bude široké veřejnosti. Lidé budou očkováni v souladu se schválenou prioritizací ohrožených skupin. Přístup do očkovacího centra bude řešen přímo od parkoviště u Kongresového centra Praha. Rovněž zde budou zřízeny čekárny a koridory, aby se lidé potkávali co nejméně.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Přibližné náklady, které Prahu čekají ve spojitosti s tímto očkovacím centrem v následujících šesti měsících, jsou kolem 9,3 milionu korun bez DPH. Provoz centra zastřeší příspěvková organizace Metropolitní zdravotnický servis a podílet na provozu se budou další organizace, jak městské, komerční, ale i neziskové. Provoz velkokapacitního očkovacího centra bude zahájen v průběhu měsíce dubna letošního roku.