VIDEO: Muž stál v okně a popíjel kávu. Chtěl spáchat sebevraždu?

PRAHA – Manželka zavolala policisty, protože její muž začal napadat členy rodiny. Když policisté přijeli na místo, spatřili muže, jak stojí ve čtvrtém patře v okně na parapetu a popíjí kávu.

V neděli odpoledne vyjížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky do pražských Nuslí k oznámení, kdy manžel oznamovatelky měl trpět agresivní psychózou a fyzicky napadal členy rodiny,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Hlídka se po příjezdu na místo spojila s oznamovatelkou a ta je vpustila do bytu.

Žena policistům oznámila, že její manžel má psychické problémy a dlouhodobě se s nimi léčí. Muž byl nalezen v jedné z místností, kde stál v otevřeném okně na parapetu a popíjel kávu. Vzhledem k tomu, že byt se nachází ve čtvrtém patře hrozilo, že muž vypadne nebo vyskočí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Policisté se pokusili s mužem navázat kontakt, ale ten je statečně ignoroval. V jednu chvíli se dokonce otočil k policistům zády. Toho využil jeden policista a za pas vtáhl muže zpět do místnosti. Trocha kávy se sice vylila, ale muž byl zachráněn. Policisté muže uklidňovali, až do příjezdu záchranářů a následně je doprovodili při převozu muže do psychiatrické léčebny.