Hadr místo registrační značky, agresivita, arogance a alkohol v krvi

PRAHA – Agresivní řidič ohrozil hlídku strážníků v Praze 9. Dohonili ho až v Praze 8. Místo registrační značky byl připevněn hadr. Z řidiče byl cítit alkohol a na strážníky byl arogantní. Navíc ani nevlastní řidičský průkaz.

Při výjezdu z křižovatky ulic Kostelecká a Tupolevova do jednosměrné komunikace byla hlídka městské policie ohrožena vozidlem jedoucím v protisměru,“ uvedla dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Vozidlo následně prokličkovalo mezi vozidly na kruhovém objezdu a vyrazilo ulicí Kosteleckou směrem do Ďáblic.

Vozidlo nebylo vybaveno registračními značkami a na zadním rámečku mělo připevněný bledě modrý hadr. Ten však působil na strážníky jako červený a oni se za vozidlem vydali. Řidič ovšem tvrdošíjně ignoroval zvuková a světelná znamení a nehodlal zastavit. Nakonec musel zastavit za řadou vozidel, na světelné křižovatce s ulicí Cínoveckou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Řidič měl na uších nasazená sluchátka, napojená na mobilní telefon. Na výzvu k prokázání totožnosti nereagoval a arogantně hlídce sdělil, že si má jít po své práci a nemá překážet v provozu. Spolujezdkyni naváděl, aby si sedla za volant a oba je odvezla pryč. „Na opakované výzvy strážníků přiznal, že doklady nemá a údaje nadiktoval ústně,“ doplnila mluvčí.

Z řidičova dechu byl cítit alkohol. Až po příjezdu hlídky Policie ČR muž souhlasil s provedením orientační dechové zkoušky. Ta byla pozitivní, s výsledkem přes 1,9 promile alkoholu. Během lustrace se provalilo, že čtyřicetiletý muž nevlastní řidičské oprávnění. K dořešení si případ převzali státní policisté.