VIDEO: Saab s klíčky v zapalování? Veliké lákadlo pro feťáka bez papírů

PRAHA – Zoufalá majitelka vozu zavolala na linku 158, že jí někdo ukradl vůz v Holešovicích. Nechala totiž klíčky v zapalování a nevěnovala vozidlu dostatečnou pozornost. Rozjelo se rychlé policejní pátrání.

V úterý sedmnáctého března odpoledne přijali operátoři linky 158 oznámení od ženy, která uvedla, že jí někdo odcizil motorové vozidlo zaparkované v ulici Haškova v Holešovicích,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Žena rovněž doplnila, že ponechala klíčky v zapalování, což výrazně usnadnilo práci zloděje, který bleskurychle využil situace.

Registrační číslo vozu spolu s dalšími údaji bylo předáno hlídkám v terénu a rozeběhlo se pátrání, které bylo nakonec úspěšné. Ještě týž den bylo odcizené vozidlo zastaveno v ulici Mezibranská, v centru Prahy. Saaba zastavili policisté z pohotovostní motorizované jednotky ve spolupráci s kriminalisty prvního policejního obvodu. V autě seděl devětadvacetiletý řidič.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Proběhlo zadržení podezřelého muže a během kontroly bylo zjištěno, že nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Test na drogy navíc prokázal, že muž řídil pod vlivem pervitinu a marihuany. „Několik psaníček s drogami bylo nalezeno i na místě spolujezdce,“ dodal mluvčí. Po lékařské prohlídce a odběru krve, byl muž převezen na policejní služebnu k výslechu. Je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a krádež. V případě odsouzení mu tak hrozí další trest v délce dvou let za mřížemi. Policisté vozidlo předali šťastné majitelce. Video ze zadržení pachatele naleznete na tomto odkazu.