VIDEO: Zloději ukradli 160 klíčů a pak vybílili byty v Karlíně. Poznáváte je?

PRAHA – Na začátku února vykradli neznámí pachatelé kancelář v Praze 6. Odnesli si peníze, elektroniku, počítače, ale také svazek sto šedesáti klíčů od dalších bytů i s visačkami s adresami. Pomocí těchto klíčů se pak vloupali do pěti bytů, kde dále kradli. Pokud podezřelé poznáváte na záběrech kamer, kontaktujte prosím linku 158.

Policisté z místního oddělení Karlín pracují na objasnění případu vloupání do kanceláří firmy v Bělohorské ulici o prvním únorovém víkendu,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Kromě elektroniky, počítačů a hotovosti s trezorem, zde pachatelé odcizili také sto šedesát klíčů od bytů a nebytových prostor, o které se firma stará. U klíčů byly i visačky s adresami.

Policisté s kriminalisty okamžitě po nahlášení tohoto vloupání, kontaktovali majitele ohrožených nemovitostí, ale v pěti případech se vloupání nepodařilo zabránit. Hned v neděli sedmého února došlo ke dvěma vloupáním do bytů v Karlíně. Zloději si odtud odnesli elektroniku, šperky a hotovost v celkové hodnotě přes půl milionu korun. „Dovnitř se nezvaní hosté dostali bez použití násilí a tak je pravděpodobné, že bylo využito čerstvě odcizených klíčů,“ doplnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Tuto domněnku potvrzují také kamerové záznamy, které policisté zajistili. Na nich je vidět muž, který v ruce drží velký svazek klíčů i s visačkami. Pomocí těchto klíčů si pak otevřel dveře do domu. Na záznamu kamer je zachycen i další muž a rovněž odnášení odcizených věcí. Policisté pátrají i po dvojici svědků, kteří byli ve stejnou dobu na místě a s jedním z nich podezřelý mluvil.

Pokud muže na záznamech poznáváte nebo víte, kde by se mohli nacházet, kontaktujte prosím linku 158. Záběry kamer s podezřelými naleznete na tomto odkazu, se svědky pak na tomto odkazu. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež.