V Kobylisích hoří plyn u tramvajové zastávky. Křižovatka u metra musela být uzavřena

PRAHA – Unikající plyn ve výkopu začal dnes hořet u zastávky tramvaje Kobylisy. Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému. Křižovatka ulic Klapkova a Střelničná musela být uzavřena, hromadná doprava jezdí odklonem.

V ulici Klapkova zasahujeme u úniku a požáru plynu ve výkopu,“ informoval dnes po poledni mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Únik a požár nastal nedaleko zastávky tramvaje Kobylisy, kde je velký pohyb lidí, neboť se jedná o dopravní uzel, kde se kříží metro, tramvaje i autobusy. Oblast musela být uzavřena a hasiči spolupracují s plynaři, kteří museli najít vhodné místo k uzavření přívodu plynu.

Hasiči mají připraven jeden proud vody a čekají na odpojení přívodu plynu. Na místě zasahují také policisté, protože musela být uzavřena rušná křižovatka ulic Střelničná a Klapkova. „Zdravotnické operační středisko na místo preventivně vyslalo inspektora. Zatím nemáme informace o tom, že by na místě měl být někdo zraněný,“ uvedla na Twitteru mluvčí pražských zdravotníků Jana Poštová. Hasiči jsou stále v záloze. Autobusy i tramvaje jsou odkloněny, náhradní doprava nebyla zavedena.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha