Dva strážníci putovali do nemocnice! Jednoho pokousal pes, druhého agresivní cizinec

PRAHA – Agresivní muž se oháněl nožem mezi lidmi na pěší zóně Anděl. Zaútočil také na psa. Hlídka strážníků muže zpacifikovala, ale odnesla si bolestivá zranění od zubů.

Křik a štěkot psa z Nádražní ulice zaslechla hlídka strážníků při kontrole pěší zóny Anděl,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Když hlídka dorazila na místo incidentu, spatřila muže, jak se ve skupině dalších lidí ohání nožem. „Přítomní uvedli, že se pokusil nožem zasáhnout psa, který na něho štěkal,“ doplnila mluvčí.

Hlídka opakovaně vyzývala muže, aby zanechal svého nebezpečného jednání, jinak proti němu použije donucovací prostředky. Muž tyto výzvy ignoroval a dál ohrožoval okolí. Strážníci ho proto za použití teleskopického obušku odzbrojili a za použití chvatů a hmatů agresora svedli na zem. I tam se muž se strážníky pral a proto mu byla nasazena pouta.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Hlídka požádala operační středisko o posily a hlídku státní policie. V tu chvíli se žena a muž se psem rozhodli, že místo útoku opustí. Muž hlídce oznámil, že byl sice agresorem napaden, ale nebude podávat trestní oznámení. „Útočník se k události odmítl vyjádřit,“ dodala mluvčí. Hlídka Policie ČR si případ na místě převzala.

Následně byl sedmatřicetiletý agresor cizí státní příslušnosti ošetřen záchranáři. Oba zasahující strážníci byli převezeni do nemocnice. Oba totiž byli pokousáni. Jednoho kousl pes, který byl sice na vodítku, ale neměl náhubek do lýtka, druhý byl napaden kousanci od agresora do lokte.