Mladík se rozhodl ukončit svůj život ve Stromovce

PRAHA – Nedaleko viaduktu v parku Stromovka se rozhodl ukončit svůj mladý život osmnáctiletý muž. Spolykal dvě balení léků a čekal na smrt. Dříve však dorazili městští strážníci.

Prověřit ležící osobu k vjezdu do parku Stromovka jela hlídka strážníků ve středu odpoledne,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Mladíka nalezli strážníci nedaleko od viaduktu. Ležel a nereagoval na žádné vnější podněty. Po nějaké době se však mladík probral a začal zvracet. Strážníci jej proto uložili do stabilizované polohy a na místo přivolali pražské záchranáře.

Mladík se ještě před příjezdem sanitky strážníkům svěřil, že spolykal dvě balení léků, protože chtěl spáchat sebevraždu. „Osmnáctiletého mladíka si do své péče převzali záchranáři. O skutku byla rovněž informována republiková policie,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Současná společenská situace klade mnohem vyšší nároky na psychiku lidí, a to bez rozdílu věku. Pokud se k obecným nepříjemnostem, spojeným s pandemií, přidá ještě nějaký osobní problém, může osoba sáhnout i k radikálnímu řešení. Nejlepší je si o problémech povídat, třeba i s cizími lidmi. Protože sdílená starost je poloviční a sdílená radost dvojnásobná. Sebevražda není řešením a těžko se chápe pozůstalým.