Střechu ubytovny v Praze 8 zachvátily plameny

PRAHA – Hasiči dnes vyjížděli do ulice Pod Plynojemem v pražské Libni. Hořela tu střecha ubytovny. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči pátrali i po osobách v objektu.

K požáru na půdě ubytovny v ulici Pod Plynojemem v Libni vyjelo několik jednotek pražských hasičů,“ uvedl mluvčí Martin Kavka. K požáru se sjeli profesionální hasiči společně s dobrovolnou jednotkou z Ďáblic a také dorazili hasiči ze Správy železnic. Jednotky zasahovaly ve druhém stupni požárního poplachu. Zasažena byla část střechy objektu o velikosti dvacet krát osm metrů.

Hasiči pracují v dýchací technice a k hašení používají tři proudy vody. Na místo dorazili i pražští záchranáři a to z preventivních důvodů. Jedná se totiž o vybydlenou ubytovnu bez lidí. Hasiči přesto objekt prohledali, aby vyloučili přítomnost osob. „Nasazena je výšková technika a požár se již nešíří,“ doplnil mluvčí po úspěšném zásahu hasičů. Rovněž byl proveden důkladný průzkum střechy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha