VIDEO: Pro muže si přijela ASTRA 150. Byl opilý, agresivní a ozbrojený

PRAHA – Na zastávce Sídliště Novodvorská ležel starší muž a nemohl se zvednout. Na místo vyrazila hlídka pražských strážníků a zjistila, že muž je silně opilý. Proto si pro něho přijelo speciální vozidlo ASTRA 150, které muže převezlo na záchytku. U muže byly nalezeny dva nože. Zanechal po sobě pěkný nepořádek.

Ležící muž v Novodvorské ulici pohoršoval v pravé poledne kolemjdoucí, proto přivolali strážníky,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Muž, který nejprve ležel na zemi, v době příjezdu hlídky již seděl na lavičce, nesrozumitelně mumlal a pokoušel se tančit a zpívat. Bylo zřejmé, že je muž intoxikován a tak u něho strážníci provedli orientační dechovou zkoušku. Ta skončila s pozitivním výsledkem a hodnotou 2,75 promile alkoholu.

Sedmačtyřicetiletý muž splňoval podmínky pro převoz na protialkoholní záchytnou stanici,“ doplnila mluvčí. Strážníci proto požádali o příjezd speciální vozidla pro převoz opilých osob, které má označení ASTRA 150. Strážníci u muže rovněž provedli osobní prohlídku, aby zjistili, zda není náhodou ozbrojen. Prohlídka odhalila dva nože.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Během čekání na převozové vozidlo začal být muž agresivní, hlídku strážníků častoval verbálními i fyzickými útoky. Vzhledem k tomu, že opakované výzvy na zklidnění se míjely účinkem, museli strážníci použít donucovacích prostředků a nakonec muži rovněž nasadili pouta. Protiprávním chováním muže se nyní zabývá příslušný správní orgán. Po muži na místě zůstal silný nepořádek. Situaci strážníci zadokumentovali a předali k odklizení.