Pražské náplavky jako riziková oblast koronaviru! Kde je situace nejhorší?

PRAHA – Slunečné počasí vylákalo na pražské náplavky stovky lidí. Mnozí z nich byli bez roušek, jiní pod vlivem alkoholu. Hlídky AntiCovid týmu pražského magistrátu napočítali zhruba tisíc porušení protiepidemických opatření. Která náplavka vyšla jako nejhorší?

Hloučky lidí u výdejních okének a celkově velká koncentrace lidí, že chvílemi nebylo možné na náplavkách ani projít. Hodně podnapilých lidí a nechuť k dodržování protiepidemických opatření,“ stálo v hlášení hlídek AntiCovid týmu pražského magistrátu, které v pátek monitorovaly situaci na pražských náplavkách. Slunečné počasí vylákalo na náplavky stovky lidí, zhruba tisícovka osob opatření ignorovala. V jednom případě agresivního opilce musela zasáhnout městská policie.

Chápu, že už mají lidé zákazů a restrikcí plné zuby. Apeluji přesto na všechny, pokud půjdete na náplavky, zkuste prosím dodržovat rozestupy, respirátory a nepopíjet všude alkohol. Na party režim to totiž opravdu ještě není,“ vyzval k dodržování základních pravidel pražský radní Jan Chabr. Nejhorší situace byla na novoměstském břehu, kdy byla spousta osob podnapilá a upozornění většina ignorovala. Případně reagovali verbálně agresivně. Na smíchovské náplavce upozornili členové týmu 227 osob na porušení vládních opatření, zde většinou lidé reagovali kladně. Někteří ovšem s posměšky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Shrnutí? Chcete-li se promořit, vyrazte na pražskou náplavku, ideálně bez respirátoru a pod vlivem alkoholu. Větší šanci máte na novoměstské straně. Rozhodně se nevysmívejte členům AntiCovid týmu, dělají pouze svoji práci. A pokud se takto budeme i nadále dále chovat, nouzový stav nikdy neskončí. A všichni, kdo dodávají všemožné testy na covid, se budou tetelit nad svým bobtnajícím účtem. Ovšem ekonomika půjde do kopru. Pokud tam již dávno není.