VIDEO: Pátrání po důležité svědkyni! V tramvaji byla obtěžována dvěma muži

PRAHA  – Na zastávce tramvaje Urxova vystoupila žena. Zde ji začali obtěžovat dva muži. Cestující se ženy zastali a nastala potyčka, kdy byl jeden muž vážně zraněn. Pachatele policisté dopadli, ale hledají ženu, která z místa odešla. Je to důležitá svědkyně.

Pražští policisté pátrají od středy čtyřiadvacátého března po důležité svědkyni,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Tato žena jela tramvají a vystoupila v zastávce Urxova v Praze 8. Během výstupu ji začali obtěžovat dva muži, ale žena měla štěstí, protože jela v tramvaji se všímavými spolucestujícími, kteří se jí zastali. Zeptali se ženy, zda nepotřebuje pomoci nebo přivolat policii. To zapůsobilo na dvojici mužů jako rozbuška.

Podezřelí muži napadli jednoho z cestujících,“ doplnila mluvčí. Po napadení utrpěl poškozený zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Na místo incidentu byla přivolána nejbližší policejní hlídka, která spatřila dva utíkající muže. Podezřelí byli dostiženi a za pomocí donucovacích prostředků zpacifikováni a omezeni na osobní svobodě. Případ je nyní prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. V případě odsouzení hrozí pachatelům až dvouletý trest.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Žena, po které pátráme, před příjezdem policejní hlídky z místa odešla,“ upřesnila mluvčí. Jedná se ovšem o velmi důležitou svědkyni, která může významně přispět k vyřešení tohoto případu. Proto by se měla ozvat na linku tísňového volání 158 nebo zastavit na nejbližší policejní služebně. Na stejné číslo se mají ozvat očití svědci incidentu. Policejní video naleznete na tomto odkazu.