Opilý syn napadl svoji matku. Pak si připravil tři nože a čekal na strážníky

PRAHA – Zoufalá žena po útoku opilého syna zavolala na pomoc městskou policii. Strážníci nalezli agresora v kuchyni. Na stole měl připravené tři nože.

Napadená žena s poraněným rtem čekala na příjezd hlídky před domem,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Žena strážníkům zopakovala, co se stalo. Agresor je prý stále u ní v bytě. Strážníci ho nalezli v kuchyni a na stole před ním byly položeny tři nože. Strážníci vyzvali muže k prokázání totožnosti, ten však vykřikl, že jim nic nedá a vzal do ruky jeden nůž.

Nůž muž odložil až na opakovanou výzvu strážníků,“ dodala mluvčí. Vyděšená žena uvedla, že na syna nechce podávat trestní oznámení, jen si přeje, aby opustil její byt. Proto se strážníci s opilým agresorem přesunuli před dům, kde pokračovali ve zjišťování jeho totožnosti. Muž však odmítal s hlídkou spolupracovat a stupňoval svoji agresivitu. V jednu chvíli obrátil svůj hněv proti jednomu ze strážníků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Vzápětí byl sveden na zem a na ruce mu byla nasazena pouta,“ ozřejmila mluvčí. Na místo byla přivolána hlídka státní policie. Ještě před jejím příjezdem provedli strážníci u čtyřiatřicetiletého muže orientační dechovou zkoušku. Ta skončila s pozitivním výsledkem a přístroj ukázal hodnotu 2,28 promile alkoholu. Policisté rozhodli o převozu muže do protialkoholní záchytné stanice a tak byla povolána hlídka pod označením ASTRA 150, která se na tyto převozy specializuje.