Recidivista se do vozu vloupal pod dohledem zkušeného policisty

PRAHA – V ulici Římská se pohyboval známý recidivista a vyhlédl si zaparkované vozidlo, které se rozhodl vykrást. Naštěstí byl poblíž zkušený policista, který si na spáchání trestného činu počkal. Recidivistu nyní čeká třiatřicátý trest.

Policista z místního oddělení Vinohrady si v době svého všiml muže, kterého zná pro jeho bohatou trestní minulost,“ uvedl příklad z praxe policejní mluvčí Jan Daněk. Recidivista se pohyboval v ulici Římská v Praze 2 a choval se podezřele. Policista ho tedy pozoroval a čekal, co muž udělá. Nemusel čekat dlouho, muž za pomocí šroubováku rozbil zadní boční okno u zaparkovaného vozidla a ukradl z něho dvě tašky s fotografickým vybavením.

Policista okamžitě recidivistu zadržel za použití donucovacích prostředků. Překvapený recidivista, kterému je devětačtyřicet let, má již za sebou dvaatřicet trestů a ve vězení dohromady strávil již šestnáct a půl roku, se nezmohl na odpor. Na policejní stanici mu bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě odsouzení mu tak hrozí třiatřicátý trest odnětí svobody až na dva roky. Případ se odehrál včera, jednu hodinu po poledni a způsobená škoda se vyšplhala na třicet tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: Policie ČR