Nález nebezpečné munice uzavřel nábřeží u Národního divadla

PRAHA – O Velikonočním pondělí bylo rušno nedaleko Národního divadla v Praze. Z Vltavy byl zde vyloven ostrý granát. Provoz na nábřeží i v přilehlých ulicích byl uzavřen, pyrotechnik rozhodl o zneškodnění nebezpečné munice na jiném místě.

Asistujeme policistům u nálezu granátu. Na místě máme dvě jednotky hasičů,“ informoval v pondělí odpoledne mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Policisté museli uzavřít Masarykovo nábřeží v prostoru u Národního divadla a Žofína, a také některé přilehlé ulice, aby zabránili nežádoucímu pohybu osob. Důvodem byl nález nebezpečné munice.

Pravděpodobně se jednalo o minometný granát, který byl vyloven z Vltavy nedaleko Žofína. Bylo třeba počkat na příjezd pyrotechnika, který přesně určí typ munice a rozhodne o jejím dalším osudu. Zhruba po hodině bylo opatření ukončeno a provoz obnoven, pyrotechnik určil, že se jedná o ostrou munici československé výroby a odvezl ji k odbornému zneškodnění.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: Policie ČR