Škodu přes 250 tisíc korun způsobil muž na ulici v Praze 4. Důvod policisty překvapil

PRAHA – Naštvaný muž šel ulicí Bělčická v Praze 4 a ukopával zrcátka u zaparkovaných vozidel. Vybíral si pouze drahá auta a tak se škoda vyšplhala do závratné výše. Policisté muže vypátrali a ptali se ho na důvod jeho řádění. Našli u něho i pervitin.

V neděli, krátce před devátou hodinou dopolední, přijal operační důstojník volání na linku 158. V ulici Bělčická v Praze 4 chodí muž a kope do aut,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová. Oznamovatel rovněž doplnil popis pachatele, aby měla policie snadnější práci. Když však přijeli policisté na místo události, vandal již byl pryč. Zůstalo po něm jen šest poškozených vozidel.

Policisté neváhali a začali po pachateli pátrat v okolí. „Nakonec se jim ho podařilo nalézt v prostoru garáží v ulici Ke Spořilovu,“ doplnila mluvčí. Muž policistům nezapíral a k poškození vozidel si ihned přiznal. Oznámil rovněž, že ho štvou zbohatlíci a tak se zaměřoval pouze na drahá vozidla, která ničil. Dodal, že rozbil odhadem až dvacet vozidel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Hlídka si u muže všimla průhledného sáčku s krystalickou látkou. Muž prohlásil, že neví, co to je a zahodil sáček na zem. Policisté zjistili, že se jedná o zhruba deset gramů pervitinu. Dvaatřicetiletý muž byl převezen na policejní stanici. Škoda na vozidlech byl předběžně odhadnuta na čtvrt milionu korun. Za trestné činy poškození cizí věci a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí muži, v případě odsouzení, až dvouletý trest odnětí svobody.

Zdroj: Policie ČR