Muž s transparentem protestoval v centru Prahy. Ohrožoval sebe i dopravu

PRAHA – Muž, klečící ve vozovce, protestoval proti klimatické krizi. S velkým transparentem blokoval dopravu v centru Prahy. Museli zakročit strážníci a dostat muže do bezpečí.

V Křižovnické ulici řešila hlídka městské policie muže klečícího ve vozovce,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Muž blokoval dopravu vedle tramvajového ostrůvku a vozidla tak musela projíždět po kolejích. Svým jednáním ohrožoval plynulost a bezpečnost dopravy, ale hlavně své zdraví. V ruce totiž držel velký transparent, za kterým téměř nebyl vidět a některý z méně pozorných řidičů by ho mohl srazit.

Strážníci proto muže vyzvali, aby komunikaci neprodleně opustil,“ doplnila mluvčí. Protestující však jejich výzvu ignoroval a dál setrvával na kolenou. Pomocí chvatů a hmatů ho hlídka přesunula do bezpečí přilehlého chodníku. Přestupkovým chováním dvacetiletého muže se nyní zabývá příslušný správní orgán, kterému byl případ oznámen.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.