VIDEO: Prasklá zeď obytného domu vyhnala na ulici přes dvacet obyvatel

PRAHA – Ve středu večer zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému v Praze 9, kde praskla stěna obytného domu a vyvalila se do bytu. Z domu bylo evakuováno dvacet osm osob. Statik dům prohlédl, nikdo nebyl zraněn.

V ulici Kovářská, v Praze 9, zasahovali ve středu sedmého dubna večer dvě jednotky pražských hasičů,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči ze stanice Holešovice a Letňany vyjížděli k obytnému domu, kde došlo k prasknutí stěny a jejímu částečnému zřícení v přízemí domu. Policisté uzavřeli ulici Kovářskou pro veškerý provoz.

Hasiči z Řeporyjí na místo rovněž přivezli evakuační autobus pro obyvatele domu. Hasiči z domu evakuovali celkem pětadvacet dospělých osob a tři děti. Na místo byl přivolán statik, dostavil se i místostarosta Městské části Praha 9, a ředitel pražských hasičů plukovník Luděk Prudil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Krátce po dvacáté hodině objekt prohlédl statik, který rozhodl, že je dům v pořádku a kromě zasaženého bytu se mohou obyvatelé navrátit domů. „Událost se obešla bez zranění, pro osoby ze zasaženého bytu zajistila městská část náhradní ubytování,“ doplnil mluvčí.