Nejen malé batole ohrožovala řidička pod vlivem alkoholu

PRAHA – Nádražní ulicí v Praze 5 pomalu jelo vozidlo, ovšem v protisměru. Strážníci se za vozidlem rozeběhli a snažili se ho zastavit. V ulici Na Bělidle zaparkovala řidička na místě pro invalidy a během manévru najela na chodník a ohrozila chodce. Ve voze nebyla sama.

Pomalu jedoucího vozidla v protisměru si všimli strážníci v ulici Nádražní v Praze 5,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci se okamžitě rozeběhli k vozidlu a snažili se ho zastavit, protože jim bylo jasné, že není cosi v pořádku. Třeba se řidičce udělalo nevolno nebo je dezorientovaná.

Vozidlo mezitím zabočilo do ulice Na Bělidle, kde se řidička pokusila zaparkovat na vyhrazeném místě pro invalidy. Manévr však provedla velmi nebezpečně. Najela na chodník a ohrozila chodce na něm. Navíc, ve voze nebyla žena sama, na přední sedačce bylo umístěné asi roční dítě.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Po vystoupení z vozidla se žena pohybovala nekoordinovaně, mluvila pomalu a jevila známky podnapilosti,“ doplnila mluvčí. Provedené dechové zkoušky prokázaly 1,4 promile alkoholu u řidičky. Z důvodu spáchání trestného činu, byla žena předána k dořešení Policii ČR. Dítě si převzal přivolaný otec.