VIDEO: V centru Prahy poletovaly bankovky

PRAHA – Hlídka strážníků nalezla na ulici v centru Prahy několik bankovek. Informovali operační středisko a čekali, zda se někdo o peníze nepřihlásí. Za chvíli spatřili mladého muže ve žluté mikině, jak něco intenzivně hledá.

Když hlídka strážníků z Taxi týmu projížděla náměstím Franze Kafky, všimla si bankovek poletujících po vozovce,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Informaci o nálezu hotovosti ve výši šestnáct set korun ihned hlídka předala na operační středisko a strážníci vyčkávali na místě, zda se k penězům někdo nepřihlásí.

Zhruba po třech minutách se skutečně objevil sportovně oblečený muž a na první pohled bylo zřejmé, že něco hledá. Hlídka muže oslovila a ten odpověděl, že hledá peníze, které si před chvíli vybral z bankomatu. Jak dále uvedl, zřejmě mu bankovky vypadly z kapsy, když z ní vytahoval mobilní telefon.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V Praze je cizinec kvůli lékařskému zákroku a druhý den se má vracet zpátky do své země,“ doplnila mluvčí. Mladý cizinec hlídce určil bankomat, ze kterého vybíral peníze a své tvrzení rovněž doplnil výpisem z internetového bankovnictví. Také přesně určil složení bankovek. Nebylo tedy pochyb, že jsou peníze tohoto muže a strážníci mu je vrátili. Opět si je vložil do kapsy, ale tentokrát kapsu zavřel na zip.