VIDEO: V Modřanské ulici hoří hala. Lidé by neměli větrat!

PRAHA – Na místě požáru je několik jednotek hasičů, policisté i záchranáři. Zásah blokuje dopravu v této oblasti, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra, chemici měří koncentraci škodlivin v ovzduší, obyvatelům se nedoporučuje větrat.

V ulici Modřanská zasahuje několik jednotek u požáru haly,“ informoval dnes kolem šesté hodiny ranní mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místě zásahu jsou jak profesionální, tak i dobrovolné jednotky. Celá oblast musela být uzavřena pro dopravu. To zajišťují policisté, na místě jsou z preventivních důvodů také pražští záchranáři.

Nasadili jsme speciální zařízení COBRA. Plameny nemáme zatím zcela pod kontrolou,“ doplnil po dvaceti minutách mluvčí. Chemici, kteří jsou rovněž na místě, vydali doporučení pro obyvatele Braníka, Kamýka a Modřan, aby raději nevětrali. Stále se měří koncentrace škodlivin v ovzduší. Na místo míří další cisterny, protože se požár stále nedaří dostat pod kontrolu. Video naleznete na tomto odkazu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha