VIDEO: Vyvěsili protestní transparent nedaleko Smetanova nábřeží. Budou pykat!

PRAHA – Šest osob vniklo v noci na oplocené staveniště s úmyslem protestovat proti kácení stromů. Celou akci zachytil městský kamerový systém. Strážníci je polapili. Policisté lustrovali. Správní orgán bude posuzovat přestupky.

Před půlnocí zastihla hlídka strážníků šest osob na oploceném staveništi nedaleko Smetanova nábřeží,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Na skupinku osob, která tam neměla co dělat, upozornila ostraha staveniště, která zavolala na tísňovou linku.

Zadržené osoby nezapíraly a ke své protiprávní činnosti se okamžitě přiznaly. Strážníkům podezřelí svorně uvedli, že překonali překážku, dostali se na staveniště a pak pomocí žebříku vyvěsili na strom transparent s jejich postojem na kácení stromů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Přivolaná hlídka státní policie následně provedla lustraci osob, aby zjistila, zda nejsou hledaní. „Přestupkové jednání nyní bude posuzovat správní orgán,“ doplnila mluvčí. Celou noční akci zachytil městský kamerový systém.