Hasiči krotili plameny v Libuši, ale také na Staroměstském náměstí

PRAHA – Pražští hasiči zasahovali u požáru přístřešku obytného domu v Libuši. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Další zásah se odehrál přímo na Staroměstském náměstí. Zde zahořel neonový nápis jednoho z obchodů.

V ulici U Líhní jsme rychle lokalizovali požár přístřešku u obytného domu,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hrozivě vypadající požár, který spolykal většinu vybavení přístřešku naštěstí nikoho nezranil. Na zkrocení ohnivého živlu se podílely jak profesionální, tak i dobrovolné jednotky hasičů. Následovalo dohašování ložisek požáru a rozebírání konstrukcí.

Druhý, poněkud neobvyklý zásah, provedli hasiči na Staroměstském náměstí v samotném centru Prahy. Přivedl je sem požár reklamního neonového nápisu na pozdně barokní fasádě domu U Bílého jednorožce, někdy také zvaného Trčkovský. Požár hasiči rychle zlikvidovali, nyní bude třeba opravit památkové chráněný dům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha