Rádi trávíte čas aktivně? 5 důvodů, proč byste měli investovat do dobré obuvi

Patříte mezi lidi, kteří svůj volný čas tráví nejraději aktivním způsobem? Ať už si jdete zaběhat, vyrazíte do přírody na dlouhou procházku či mučíte své tělo ve fitcentru, základem je vždy dobrá obuv. Užívat si pohyb, kdy vám není každý krok příjemný, přeci jen není možné. Přitom řada lidí právě obuv pro volný čas často podceňuje.

Nechcete si snad svůj pohyb užívat?

Aktivní odpočinek nejčastěji volí lidé, kteří mají spíše sedavé zaměstnání a práce je vyčerpává zejména po duševní stránce. Díky aktivnímu trávení volného času, si skvěle pročistí hlavu a tělu dopřejí aspoň nějakou aktivitu po hodinách práce u psacího stolu. Hlavně pánové si pak tyto chvíle užívají plnými doušky a rozhodně nechtějí, aby jim je kazily nepadnoucí boty. Přitom pánská obuv dnes již pamatuje na všechny možné volnočasové aktivity a není tak problém, vybrat naprosto dokonalý typ, právě pro vás.5 důvodů, proč investovat do dobré obuvi

V praxi se setkáváme se pěti body, které lidem ukazují, že je potřeba investovat do vhodné obuvi. Jedná se o následující body.

Vaše zdraví

První, na co byste měli pomyslet při zvažování nákupu kvalitní obuvi je především vaše zdraví. Řada lidí, která tráví svůj volný čas aktivně, očekává, že kromě duševního prožitku tento pohyb přinese něco i jejich tělu. Pokud však nosí nekvalitní nebo nevhodnou obuv je opak často pravdou. Nejenže škodíte vašim chodidlům a můžou vás pak pěkně bolet, ale dokážou vám to vrátit mnoha neočekávanými způsoby. Málokdo si totiž spojuje bolesti bederní páteře, hlavy či kolen se špatnou obuví, a přitom jim tyto bolesti tolik komplikují život. Měli byste tak vždy volit správný typ obuvi, což výrobci dobré obuvi uvádějí.

Prevence úrazů

S výše uvedeným pak úzce souvisí i výskyt úrazů při volnočasových aktivitách. Jestliže si na pochod do náročného terénu vezmete obyčejné vycházkové tenisky, hrozí vám zvrtnutí kotníku, pád kvůli uklouznutí na mokrém povrchu a k tomu přidružená zranění. Pří výrobě jednotlivých druhů obuvi pro volný čas se výrobci věnují řadě parametrů, které neustále zdokonalují, ať se již jedná o pevnost obuvi, odolnost podešve či odpružení boty.

Příjemný pocit

Ačkoli se výrobci kvalitní obuvi zaměřují na funkčnost obuvi a dopady na lidské zdraví, uvědomují si, že bota může sebedokonalejší parametry, ale pokud nebude zároveň i pohodlná, nemají šanci prorazit. Z tohoto důvodu hledají nejen dokonalý tvar boty, ale i materiály, které podpoří pocit pohodlí v botě. Setkáte se tak s obuví, která je vybavena stélkou z paměťové pěny, ale i s různých systémy větrání obuvi, či naopak membránami, které mají zabránit vniknutí vody.

Design

I když je vše výše uvedené velmi důležité, je pro řadu lidí stále velmi důležitým parametrem i design obuvi. Což však není žádný problém, protože třeba značka obuvi Puma si hravě poradila s propojením funkčnosti a módního designu, díky tomu si ani s běžeckou obuví neuděláte při procházce po městě ostudu. Takže i při sportu můžete vypadat dobře.
Dlouhá životnost

Pokud zvolíte správný typ boty a kvalitní materiál, získáte obuv s opravdu dlouhou životností. Díky tomu vám boty mohou při trávení vašeho volného času dělat společnost řadu let.