Požár v Lidické ulici zablokoval provoz tramvají

PRAHA – Vybavení bytu ve druhém patře hořelo ve středu v podvečer v Lidické ulici. Zásah zcela zablokoval provoz v této vytížené ulici. Hasiči evakuovali čtyři osoby. Převzali si je záchranáři. Tramvaje jezdí odklonem.

V ulici Lidická zasahujeme u požáru bytu v obytném domě. Na místě je několik jednotek,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Podle hasičů hořelo vybavení bytu, po krátké chvíli byl požár uhašen, hasiči rozebírali stropní konstrukce a dohašovali skrytá ohniska. „Zachráněny byly čtyři osoby,“ doplnil mluvčí.

Všechny osoby byly předány do péče záchranářům, kteří na místo přivezli i speciál Atego, který evakuovaným poskytl zázemí. Záchranáři všem osobám měřili hodnoty nadýchaného oxidu uhelnatého, kromě jedné ženy, která byla převezena do Všeobecné fakultní nemocnice, byla hladina u všech v pořádku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Požár zasáhl byt ve druhém patře domu, hasiči na jeho zkrocení použili jeden proud vody. Zásah složek Integrovaného záchranného systému zablokoval ulici Lidickou a tak musely být tramvaje odkloněny na objezdové trasy.

Zdroj: HZS Praha