VIDEO: Na Andělu se tříštilo sklo! Opilý muž porušil vše, co mohl

PRAHA – Obtěžoval bez respirátoru kolemjdoucí, popíjel alkohol na zakázaném místě a pokusil se napadnout strážníky. Opilý muž také odhodil láhev vodky do tramvajových kolejí. Naměřili mu přes dvě promile.

V blízkosti zastávky MHD Anděl se pohyboval muž, který konzumoval alkohol,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Během své exhibice také obtěžoval kolemjdoucí spoluobčany a navíc ani neměl zakryté dýchací cesty. Hlídka strážníků k němu proto došla a upozornila ho na přestupkové chování, které měl okamžitě ukončit. Muž však zareagoval agresivně a odmítal se strážníky spolupracovat.

Nakonec se vydal přes tramvajové koleje na druhou stranu křižovatku, k ulici Lidická. Strážníci ho neustále nabádali, aby se vrátil na chodník, kde je to pro muže rozhodně bezpečnější. Ten jen nekoordinovaně rozhazoval rukama, popíjel z láhve vodku a nakonec se na kolejích zastavil. Hlídku neustále verbálně napadal a nakonec hodil láhev na koleje, kde se roztříštila.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Strážníci se rozhodli muže převést na chodník, kde chtěli celou věc dořešit. Muž se však vzpíral a chtěl jednoho ze strážníků fyzicky napadnout. Byly proto použity chvaty a hmaty a muž skončil i s pouty na zemi. Pro krvácení z úst opilého agresora byli na místo přivoláni záchranáři a ti převezli za asistence strážníků muže do nemocnice. Provedená orientační dechová zkouška prokázala u opilce 2,10 promile alkoholu a tak byl muž převezen do protialkoholní záchytné stanice.