Dvě hledané osoby skončily v síti. Samy na sebe upozornily

PRAHA – Dva případy, kdy byla polapena osoba hledaná, si připsali pražští strážníci. Jednu osobu objevili nedaleko Hlavního nádraží v parku, druhá se potulovala v noci Kateřinkami.

Na místní oddělení Policie ČR v Praze 1 předvedli strážníci pětatřicetiletého muže,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Muž nejprve hlasitě a vulgárně pokřikoval po kolemjdoucích ve Vrchlického sadech. Hlídka se ho snažila uklidnit, ale výzvy strážníků muž ignoroval a stával se stále agresivnějším. Strážnici jej proto uklidnili pomocí chvatů a hmatů. Během následné lustrace vyšlo najevo, že je muž osobou hledanou s příkazem k zatčení.

To druhý případ se týkal teprve čtrnáctileté dívky, která utekla z domova. Hlídka ji nad ránem objevila v ulici Pod Napětím, v Praze 11, nedaleko dálnice D1 v Kateřinkách. Dívka se pohybovala ve společnosti dvou osob bez domova. Dívka nejprve mlžila a uváděla záměrně nesprávné údaje. Nakonec ovšem začala spolupracovat a strážníkům se ke všemu přiznala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.