Muž obtěžoval ženu v tramvaji. Pak udělal zásadní chybu a skončil v poutech

PRAHA – Přisedl si v tramvaji k neznámé ženě a chtěl si s ní jen povídat. Ženě se to však nelíbilo a tak oslovila strážníky. S těmi si muž povídat nechtěl. Skončil s pouty na rukou.

Podnapilý muž si v tramvaji přisedl k neznámé ženě a snažil se s ní navázat hovor,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Během hovoru si navíc opakovaně sundaval respirátor. Ženě byl tento kontakt nepříjemný a tak oslovila strážníky, kteří v tramvaji prováděli hlídkovou činnost, aby jí pomohli s obtěžujícím spolucestujícím.

Hlídka vystoupila s mužem z tramvaje a vyzvala ho k prokázání totožnosti,“ doplnila mluvčí. Muž však odmítl se strážníky spolupracovat a hodlal z místa odejít. Na opakované výzvy reagoval pouze strčením do strážníka a neustále se chtěl vzdálit. „Když strčil do strážníka podruhé, skončil s pouty na zemi,“ uvedla ještě mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Donucovací prostředky muže poněkud uklidnily a začal se strážníky spolupracovat. Vysvětlil hlídce, že se lehce opil a chtěl si se ženou jen povídat. Za fyzické napadení se čtyřicetiletý muž strážníkovi omluvil. „Podezření ze spáchání přestupků budou nyní řešit příslušné správní orgány,“ uzavřela případ mluvčí.