VIDEO: Divoký Mustang zaměstnal policisty na Jižní spojce

PRAHA – Nebezpečný řidič se přiřítil do Prahy ze Středočeského kraje. Policisté se ho snažili několikrát zastavit, ale podařilo se jim to až před Barrandovským mostem. Řidič byl opilý a ještě měl u sebe drogy. Nyní mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Včera krátce po osmé hodině ranní přijali operátoři tísňové linky oznámení o nebezpečném řidiči,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Pozorný oznamovatel uvedl, že vozidlo jede ze Středočeského kraje do Prahy a vypadá to, že je jeho řidič opilý a ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu.

Policisté z oddělení hlídkové služby si modrého vozidla Ford Mustang všimli v ulici Brněnská. Snažili se za použití zvukových a světelných signálů vozidlo zastavit, ale řidič jejich snahu ignoroval a dál ujížděl směrem na Jižní spojku. „Během své jízdy vysokou rychlostí přejížděl z jednoho jízdního pruhu do druhého,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Před Barrandovským mostem se několika autohlídkám policistů podařilo obklíčit vozidlo ze všech stran a donutit ho tak k zastavení. U dvaatřicetiletého řidiče byla následně provedena orientační dechová zkouška. Ta skončila s pozitivním výsledkem téměř dvě promile alkoholu.

Dále u muže policisté objevili téměř pět gramů sušené marihuany. Muž byl na místě zadržen pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Policejní video naleznete na tomto odkazu.