Přes 4 miliony kilometrů v loňském roce! Bude rok 2021 lepší?

PRAHA – V roce 2020 se v rámci akce Do práce na kole podařilo překonat čtyři miliony kilometrů pomocí vlastního aktivního pohonu. Letos se koná již jedenáctý ročník této celorepublikové kampaně. Magistrát se zapojuje posedmé a dokonce za své zaměstnance zaplatí účastnický poplatek.

Jsem rád, že o akci Do práce na kole je mezi kolegy zájem a můžeme je tímto podpořit, aby udělali něco pro své zdraví a třeba tím i uvolnili místo v městské hromadné dopravě a na silnicích. Výzva je určena všem fanouškům aktivního pohybu, tedy cyklistům, chodcům, běžcům, koloběžkářům i bruslařům,“ uvedl náměstek primátora hlavního města Prahy a radní pro dopravu Adam Scheinherr.

Letos se jedná již o jedenáctý ročník akce, která má podpořit aktivní pohyb v rámci dopravy do zaměstnání, ale i jinam. Výsledkem je pak příjemnější prostředí ve městech, ale i lepší zdraví jejich obyvatel. V loňském roce se do akce zapojilo na 2700 firem a institucí z 48 měst. Celkem účastníci překonali vzdálenost přes čtyři miliony kilometrů. Každý přihlášený účastník platí poplatek, za zaměstnance ho letos uhradí pražský magistrát.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V průběhu května se uskuteční další tradiční akce, jako například venkovní Snídaně pro cyklisty. I ty podpoří hlavní město Praha. Rovněž nebude chybět pojízdný cykloservis, díky kterému si budete moci seřídit své kolo na několika místech v Praze a to zcela zdarma.