Senior nemohl dlouhých 19 hodin z vany. Bouchal do stěny a volal o pomoc

PRAHA – Jednasedmdesátiletý muž leží ve vaně, ale umělý kyčelní kloub mu nedovoluje vstát. Bouchá tedy na zeď a čeká, až se někdo ozve. Netuší, že od vysvobození ho dělí dalších dlouhých devatenáct hodin.

V pondělí o půl jedenácté dopolední přijímá operační středisko městské policie oznámení a žádost o pomoc,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Oznamovatelka uvedla, že zaslechla bouchání z vedlejšího bytu a také volání o pomoc. Strážníci tedy vyrazili do ulice Machuldovy v Praze 12, kde je oznamovatelka vpustila do svého bytu a ukázala na stěnu, odkud se bouchání ozývalo.

Nyní však již byl klid. Strážníci provedli místní šetření a zjistili, že postižený muž bydlí ve druhém vchodu. Hlasy strážníků za dveřmi byly pro jednasedmdesátiletého muže rajskou hudbou. Chyběly mu totiž léky na srdce a svaly pěkně tuhly. Strážníci se zajímali o mužův zdravotní stav. Muž jim také popsal, jak se mají dostat do bytu a napáchat tak minimální škodu, protože má bohatou zámečnickou minulost.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Strážníci se během okamžiku dostali k muži a poskytli mu první neodkladnou pomoc. Následně byli přivoláni záchranáři, kteří rozhodli o převozu pacienta do zdravotnického zařízení. „Práce strážníků končí uzamčením bytu a předáním klíčů majiteli,“ uzavřela mluvčí.