VIDEO: Rum, sekt a káva. Batoh plný nářadí a vykradené testovací místo na Covid-19

PRAHA – Strážníci potkali muže, který se choval podezřele. Objevili u něho spoustu nářadí v batohu a další věci. Muž několikrát změnil výpověď. Nakonec strážníci objevili vypáčené testovací místo a přivolali policisty.

Kolem druhé hodiny ranní projížděla autohlídka ulicí Libušskou a všimla si muže ve tmavém oblečení, jak vylézá ze křoví,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Muž vedl jízdní kolo a hlídce řekl, že se mu udělalo nevolno a šel se do křoví vyzvracet. Kromě zbytků večeře zde hlídka objevila další, tentokrát dětské kolo. Muž však namítl, že dětské kolo nezná a že to své pořídil kdesi na Smíchově.

Během dalšího rozhovoru však měnil verze a zaplétal se do svých lží. Nedokázal vysvětlit ani původ kávy, sektu a rumu, který u něho strážníci nalezli. Na místo byly povolány další hlídky strážníků, aby společně pročesali okolí. V ulici U Bazénu na strážníky zavolal muž z balkónu, že před chvílí viděl muže ve tmavém oblečení, jak ukrývá pod strom televizi.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Během dalšího prohledávání okolí pak strážníci nalezli dva kusy elektrických topných zařízení, krabici s dětskými nápoji a monitor k počítači. „Nedaleko místa nálezu pak objevili vypáčenou stavební buňku, která nyní slouží jako testovací místo na covid,“ doplnila mluvčí. Ještě před příjezdem státních policistů nalezli strážníci u čtyřiačtyřicetiletého muže velké množství nářadí v batohu. Muž tvrdil, že ho má od své přítelkyně.