U tramvajových kolejí ležel muž v kaluži krve

PRAHA – Muž ležel v obratišti tramvají v Praze 10. Když ho hlídka strážníků objevila, již byl v bezvědomí a pod hlavou měl kaluž krve. Strážníci okamžitě zahájili boj o jeho život.

Muž ležel částečně na chodníku, u obratiště tramvají v Praze 10. Chroptěl a pod hlavou měl kaluž krve,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka strážníků zraněného muže objevila ve chvíli, kdy již byl v bezvědomí a nereagoval na bolestivé podněty. Strážníci okamžitě zahájili poskytování první pomoci.

Nejprve muže opatrně otočili a uvolnili mu dýchací cesty,“ doplnila mluvčí. Následovalo spojení s operátorkou záchranné služby, která strážníky naváděla v dalším postupu záchrany. Během několika minut začal muž mělce dýchat. „Ve stejnou chvíli na místo dorazili záchranáři, kteří si muže převzali do péče a převezli jej na jednotku ARO do nemocnice,“ uzavřela případ mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.