VIDEO: Řidič pod vlivem omamných látek se do autoškoly teprve chystal

PRAHA – V Praze 8 si noční hlídka strážníků všimla řidiče, který porušil dopravní předpisy. Během kontroly jim řidič lhal, že má doklady doma. Pak z něho vypadlo, že se do autoškoly teprve chystá. Navíc byl pod vlivem omamné látky.

Řidiče, který porušil dopravní značení, si všimla noční hlídka z Prahy 8 v Sokolovské ulici,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci proto vozidlo zastavili a řidiče podrobili kontrole. Třiatřicetiletý muž hlídce nejprve tvrdil, že si jen odskočil z domu, aby projel nové auto, které si nedávno pořídil a tak nechal doklady doma.

Po chvíli našel občanský průkaz v kapse,“ doplnila mluvčí. Strážníci tedy provedli lustraci, během které muž značně znervózněl a vysypal ze sebe, že se do autoškoly teprve chystá a řidičský průkaz vůbec nevlastní. Provedený test na přítomnost omamných látek dopadl pozitivně. Přestupkem se nyní bude zabývat příslušný správní orgán a pro podezření ze spáchání trestného činu si muže převzala Policie ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.